Wartawan Penyiaran Pilihan Kerjaya Hilal Azmi+Hilal Azmi  salah seorang rakan blogger yang kini merupakan wartawan penyiaran bersama Astro Awani.

Beliau mula berblog pada tahun 2007, dan mula ditawarkan menjadi wartawan selepas menyertai rancangan On Air pada tahun 2012.

Beliau kini masuk tahun ke-3 bersama Astro Awani.

Bermula dengan rancang kinitrending, beliau kini banyak membuat liputan mengenai isu sesama, politik dan umum untuk Astro Awani.

Beliau telah menamatkan zaman bujang awal tahun 2015 merasakan tugas beliau sebagai wartaman banyak membantu beliau mendalami sesetengah isu sebaiknya bagi memudahkan sesuatu ksu dikupaskan dan midah dihadam oleh penonton.

Beliau ditemui sewaktu Majlis Sepetang Bersama Blogger dan Yeo's 2015 yang berlangsung di Putrajaya Extreme Park anjuran Denaihati Network.

Bagi beliau, sebagai seorang blogger dan wartawan itu sendiri perlu mempunyai kandungan yang berkualiti yang sesuai untuk dikongsi kepada umum.

Bagaimanapun kedua-dua kerjaya ini memerlukan etika yang tinggi dalam memastikan kandungan yang dikongsi tidak mendatangkan perbalahan dan huru ara kepada masyarakat.

Sepanjang beliau menjadi wartawan, beliau pernah membuat liputan di Syria, luqman dan beberapa negara lain.


Share on Google Plus

About Bro Framestone

Seorang blogger yang hensem, macho, kacak (Siapa nak puji kalau bukan diri sendiri). Pernah bekerja sebagai Social Media Exective (5 tahun pengalaman) dan sekarang banyak buat kerja Freelance sambil menghabiskan masa dengan anak dan isteri. Pemilik blog www.broframestone.com.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment