Membenci Ahmad Maslan Pada Tempatnya - Syazwan Youb

Perkongsian oleh saudara Syazwan Youb di laman facebook beliau.

Aku sebenar tengok muka Ahmad Maslan pun sudah sakit hati . Asal nampak muka dia sahaja aku terbayangkan "GST Memudahkan Rakyat , Rakyat sukakannya"

Namun begitu biarlah kita membenci pada tempatnya .

Membenci Ahmad Maslan Pada Tempatnya


‪#‎2kerja‬ bukanlah satu idea yang kurang bijak kerana kebanyakan kita telah melakukannya . Siang hari kerja pejabat dan malam kerja freelance .

Kecuali kalau dia larang buat dua kerja . Itu baru dipanggil tak berapa bijak .

Namun begitu kata-kata beliau sebenarnya mempunyai dua masalah .

Masalah pertama , adalah kenyataan beliau dipusing oleh Media . Tajuk yang dibuat tidak lebih hanya menimbulkan kontroversi . Bayangkan kalau surat khabar buat tajuk "Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri Mengalakkan Rakyat Untuk Berniaga" . Siapa nak baca ?

Masalah kedua adalah orang yang bercakap . Sebenarnya apa sahaja yang Ahmad Maslan cakap orang akan benci samaada suruh buat dua kerja mahupun satu kerja . Benda ini berpunca disebabkan oleh situasi pendengar dan pemberi nasihat yang berada dalam berbeza . Ibaratkan seperti seseorang yang racun sungai sampai mati semua ikan kemudian cakap "nak memancing kena bersabar" .

Jika rakyat yang bercakap pasti akan diterima baik tetapi tidak jika menteri bercakap apatah lagi Duta GST .
Share on Google Plus

About Bro Framestone

Seorang blogger yang hensem, macho, kacak (Siapa nak puji kalau bukan diri sendiri). Pernah bekerja sebagai Social Media Exective (5 tahun pengalaman) dan sekarang banyak buat kerja Freelance sambil menghabiskan masa dengan anak dan isteri. Pemilik blog www.broframestone.com.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment