Beginikah Tahap Survival Mahasiswa Kita? - Muiz Genji

Abg sedih bila dengar beberapa berita yang kurang pasti tentang mahasiswa yang kebuluran di Universiti Awam.

Abg tertanya-tanya beginikah tahap survival mahasiswa kita, bagaimanalah mereka nanti nak masuk alam pekerjaan?

Abg pun dulu pun mahasiswa jugak, dulu nak pasti kan dapat makan percuma abg pastikan selalu ikut aktiviti kolej sebab dapat kupon aktiviti.

Beginikah Tahap Survival Mahasiswa Kita? - Muiz GenjiKalau takpun aktiviti yang dianjurkan universiti untuk dapat kupon aktiviti atau ada makan free..

So harapan duduk kolej tu tinggi so dapat lah makan percuma.

Lagi aktiviti yang ada makan abg pasti join, ialah takkan nak tunggu roti jatuh dari langit kan .

Semasa pilihan raya kampus kempen kau2 bagi calon menang so dapat makan .

Bila dah menang minta MPP bagi kad makan.

So dpt lah makan percuma.

And last sekali bila abg dan rakan2 buat program mesti ada makan punya kenalah bijak cari sponsor dari U dan alumni.

Bila dapat untung makan besar lah kat McDonald.

Bicara Bro : Dulu Bro pun MPP, siap simpan stok megi dalam ofis takut-takut termiss makan free dalam meeting.
Share on Google Plus

About Bro Framestone

Seorang blogger yang hensem, macho, kacak (Siapa nak puji kalau bukan diri sendiri). Pernah bekerja sebagai Social Media Exective (5 tahun pengalaman) dan sekarang banyak buat kerja Freelance sambil menghabiskan masa dengan anak dan isteri. Pemilik blog www.broframestone.com.