Blogger Pen Merah Bagi Amaran

Blogger Pen Merah Bagi Amaran

Anne Raihan, blogger dan pengasas +PenMerah [dot] com telah bagi amaran kepada semua tentang aktiviti scam yang memburukan nama Penmerahdotcom.

Ini terjadi bila beliau mengetahui ada pihak yang tidak bertanggungjawab mengaku sebagai pemilik Penmerahdotcom dengan niat untuk melakukan penipuan.

Perkara ini telah dikongsikan dalam status terbaru beliau di laman facebook.
Lepas ini kalau ada sesiapa yang mengaku dia owner Penmerahdotcom, tu hanya scam semata mata. OWNER hanya satu takde dua. Hanya saya OWNER PENMERAHDOTCOM. Terima kasih.

Harap tiada pihak yang menjadi mangsa scammer atas nama Penmerahdotcom.

Bicara Bro : Teringat kes penipuan internet menggunakan gambar milik blogger popular di Malaysia. Sehinggakan mangsa menviralkan gambar beliau dengan memburuk-burukan blogger tersebut.

Sian blogger itu.

Paling teruk, mangsa anggap semua blogger backup blogger popular itu dan tak nak dengar sebarang penjelasan dari orang lain.
Share on Google Plus

About Bro Framestone

Seorang blogger yang hensem, macho, kacak (Siapa nak puji kalau bukan diri sendiri). Pernah bekerja sebagai Social Media Exective (5 tahun pengalaman) dan sekarang banyak buat kerja Freelance sambil menghabiskan masa dengan anak dan isteri. Pemilik blog www.broframestone.com.