Bila Aku Cakap Aku Takde Duit - Neyra Shazeyra

Bila Aku Cakap Aku Takde Duit - Neyra Shazeyra

Ramai orang tak tahu, bila aku cakap takde duit.. Betul aku memang takde duit.

Tapi orang akan pertikai kan, "takde duit lepak coffee house setiap hari?"

  1. Aku dah sebulan tak bayar bill internet. So aku dtg sini online free up to 8 hours kadang2. Kalau tak siap kerja dan thesis susah pulak.
  2. Aku makan sekali je sehari. Sometimes tak makan langsung. Had belanja RM10 je sehari and I'm a student. Always get discount and I use vouchers to eat. And aku kenal abam kedai ni. Dia bg je aku lepak seharian pun wlupun aku minum kopi secawan below RM10 haha!
  3. Pergi event, aku naik public transport. Or org bawak kan la. Pergi OU naik bas baru 50 sen. Sekali lagi, aku kan student? Student price 50% okayh!
  4. Sebenarnya aku tak balik CNY sebab takde duit hahaa! So dah jangan tanya kenapa aku tak balik.
  5. Aku tak suka pinjam duit orang so takpe, selagi aku boleh hidup aku survive. Tak perlu nak kesian lepas tu tanya nak pinjam duit tak.
Aku bukan nak buat cite sedih ni tapi yang berhutang tolong la bayar. Aku banyak dahulukan duit aku untuk bayar benda lain. Ni dah tinggal RM132 je ni kahkah!

Kbai.

Jangan nak pertikaikan kalau kau tatau keadaan sebenar , paham?

Yang Benar,
+Neyra Shazeyra

Bicara Bro : Bila dah berhutang tue, pepandai la bayar.  Bayaran ansuran pun takpe, janji sikit-sikit, lama-lama habis.
Share on Google Plus

About Bro Framestone

Seorang blogger yang hensem, macho, kacak (Siapa nak puji kalau bukan diri sendiri). Pernah bekerja sebagai Social Media Exective (5 tahun pengalaman) dan sekarang banyak buat kerja Freelance sambil menghabiskan masa dengan anak dan isteri. Pemilik blog www.broframestone.com.