Punca Syafiqah Hashim Menulis Blog Dalam Bahasa English


Mungkin ada diantara kalian yang tertanya-tanya kepada +Syafiqah Hashim menulis blog dalam bahasa English.

Bro sendiri juga tertanya-tanya kenapa awek comel ini menulis blog dalam bahasa english sewaktu pertama kali Bro temui blog beliau sekitar tahun 2012-2013.

Dah pulak tue, panjang-panjang dia tulis.


So hari ini, beliau telah mendedahkan kenapa beliau menulis blog dalam bahasa english.

Menurut beliau, ada pihak PR yang menasihatkan beliau untuk menulis dalam bahasa english. Ini kerana ianya mempunyai kelebihan untuk maklumat tersebut tersebar kepada lebih ramai orang.

Biasa la, tak ramai yang faham bahasa Melayu, dan tipulah jika tak ramai orang Melayu faham bahasa english.

Dalam masa yang sama, beliau dapat memahirkan lagi penguasaaan beliau dalam bahasa english.
"Other than that, aku nak mahirkan skill english aku. Lagi pun english yang aku guna mudah je okeh. Kadang2 tu "manglish" pun aku tulis. Hahahaa.."
Beliau akui, english beliau tidak sebagus orang lain, sekurang-kurangnya dia mencuba. Apa-apa pun, bagilah peluang kepada dia.

Jemput baca blog beliau - www.syafiqahhashimxoxo.com

Bicara Bro : Bro pernah menulis blog dalam bahasa English sekitar tahun 2008/2009. Tetapi teruk kena bahan kaw kaw.

Sekarang, masih ada blog dalam bahasa english. Alhamduillah ramai je pembaca, cuba tak de orang nak tinggalkan komen kecuali spammer.
Share on Google Plus

About Bro Framestone

Seorang blogger yang hensem, macho, kacak (Siapa nak puji kalau bukan diri sendiri). Pernah bekerja sebagai Social Media Exective (5 tahun pengalaman) dan sekarang banyak buat kerja Freelance sambil menghabiskan masa dengan anak dan isteri. Pemilik blog www.broframestone.com.