Tip Waktu Posting Berkesan - Safiey Ilias

Tip Waktu Posting Berkesan - Safiey Ilias

7.00-10.00am - masa ni biasanya orang mahu pergi kerja . Hari isnin-khamis biasanya trafik laju . Jika jumaat , post pula tentang islamik sahaja . Sebab orang dah excited nak cuti keesokannya .

Post sesuatu yang bemanfaat , panjang pun tak apa , motivasi , tips , soft selling atau story telling .

12.30-2.00pm - masa ni orang mahu keluar lunch . Elakkan posting yang panjang . Mereka x ada masa yang cukup nak baca !

Post sesuatu yang ringkas sahaja !

5.30-7.00pm - Orang balik kerja masa ni . Biasanya mereka penat !

Post sesuatu yang kelakar , humor atau joke . JANGAN update pasal trafik jem sebab semua orang tahu trafik sedang jem sekarang !


9.30-11.45pm - biasanya orang sudah habis solat isyak atau makan malam masa ni . Masa ni la ramai online . Ada yang online sambil tengok TV . Ada yang mghadap handphone dan PC . Betul x ?

Traffic paling laju pada jam 10 malam . Boleh juga post seawal 9:30pm . Masa ni lah masa terbaik nak buat marketing , branding , hard selling atau promosi . Lepas jam 12.00am jangan update apa2 dah ! Masa ni online banking pun dah tutup . Orang dah mula masuk tidur .

Share dan tag jika anda rasa bermanfaat . Ilmu ni tak ramai org nk bg tahu tau !

Sumber : Facebook Safiey Ilias
Share on Google Plus

About Bro Framestone

Seorang blogger yang hensem, macho, kacak (Siapa nak puji kalau bukan diri sendiri). Pernah bekerja sebagai Social Media Exective (5 tahun pengalaman) dan sekarang banyak buat kerja Freelance sambil menghabiskan masa dengan anak dan isteri. Pemilik blog www.broframestone.com.